Друга науково-практична конференція "Новітні проблеми геології"

27-28 травня на кафедрі геології  факультету геології, географії, рекреації і туризму пройшла науково-практична  конференціям «Новітні проблеми геології»,  присвячена В.П. Макридіну - видатному геологу, заслуженому діячу науки та техніки України, засновнику Харківської палеонтологічної школи.

 

Таким чином кафедра продовжила  минулорічну традицію – збирати гостей-геологів з усієї країни в стінах Харківського національного університету. Цьогорічна конференція відбулася в ауд.6-68 кафедри геології, де в тісному, майже родинному колі, з доповідями виступили не лише представники учбових закладів, але й досвідчені практики - представники з виробництва, чиї доповіді особливо зацікавили студентів старших курсів.

У трьох секціях («Палеонтологія, стратиграфія та палеогеографія», «Геологія корисних копалин» та «Регіональна геологія») були представлені роботи науковців не лише з різних куточків України, а й ближнього зарубіжжя, що свідчить про вихід конференції на новий рівень.

Ми раді повідомити, що цьогорічна конференція запам’яталася гостям більшим різноманіттям варіантів екскурсії. Учасники секцій «Геологія корисних копалин» та «Регіональна геологія», відповідно до кола їх наукових інтересів, відвідали розрізи верхнього палеозою-мезозою, а саме – славнозвісний Курульський купол, дослідження якого викликало значні дискусії в процесі проведення екскурсії. В той же час інша група (представлена переважно палеонтологами) - розрізи верхнього кайнозою (м. Зміїв).

Кафедра дякує гостям конференції  за участь та підтримку та бажає усім провести цей рік в плідній науковій роботі, аби зустрітися на наступній конференції  з новими ідеями та матеріалами для дискусій.

Відеозвіт з конференції: 1 частина2 частина